Надзвичайні події

Для українців створили додаток, у якому розповідатимуть, як правильно фільмувати злочини росії

Відкриті джерела, такі як відео у соціальних мережах, стали невід’ємною частиною зусиль щодо документування воєнних злочинів в Україні. Супутникові знімки показують наслідки вибухів усім охочим. Світлини та відео, що зображують те, що здається порушенням міжнародного права, з’являються в мережі швидше, ніж під час будь-якого попереднього конфлікту. Дані із загальнодоступних джерел можна тріангулювати, щоб відстежувати пересування російських військових частин. Повідомляє Wall Street Journal

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В чернігівській школі «МудрАнгелики» відновили навчання

Сотні професійних слідчих — з Генеральної прокуратури України, Міжнародного кримінального суду та інших європейських країн — працюють на місцях, вони не можуть впоратися з потоком матеріалів.

Український уряд створив вебсайт, куди свідки можуть надсилати свідчення – там уже тисячі матеріалів.

Але для того, щоб використовувати такі матеріали в суді, необхідно підтвердити час і місце зйомки та підтвердити їхню справжність.

Уряд України видав додаток для громадян із чат-ботом, який радить, як записувати надійні відео, зокрема як захоплювати навколишній простір на екрані, щоб його було легше перевірити пізніше.

Ще статті по темі

Back to top button