Надзвичайні події

Енергетики ліквідовують наслідки негоди на Чернігівщині

Мороз, вітер, плюсова температура, дрібний дощ, знову мороз і знову вітер – як тільки не змінювалася погода на Чернігівщині вчора, 24 листопада. Усе це не лише додало проблем мешканцям області, які в ожеледицю вечорами вимушені ходити вулицями при світлі своїх ліхтариків, а й призвело до додаткових проблем в енергомережі.

Через обледеніння дротів у частині районів області виникли різкі перепади напруги та аварійні відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємося до аварійних відключень: Чаус – про електропостачання на Чернігівщині

Станом на ранок 25 листопада всього через погодні умови було знеструмлено споживачів 58 населених пунктів на Варвинщині, Городнянщині, Козелеччині, Корюківщині, Куликівщині, Ріпкинщині, Сновщині та території колишнього Чернігівського району, а це понад 13 тисяч осіб.

Фахівці кажуть: такі аварії ліквідовуються в рази довше, ніж звичайні обриви дротів. Звісно, до такого нашим енергетикам не звикати, однак усе ускладнюється тим, що мережі області й досі перебувають у критичному стані після рашистських обстрілів. Осінньо-зимовий період для них – додаткове випробування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: АТ «Чернігівобленерго»

Ще статті по темі

Back to top button