Надзвичайні події

Ліси вирубали, а місцевий бюджет поповнився грішми

Прокуратура області заявила позов до ДТГО «Південно-Західна залізниця» щодо сплати на користь Ковпитської сільської ради Чернігівського району понад майже 130 тисяч гривень, заподіяних вирубуванням  32 дерев особливо цінних порід (дубів).

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

У суді прокурор довів, що відповідач, порушуючи вимоги Лісового кодексу України, не забезпечив охорону та збереження лісового фонду на підвідомчій території, внаслідок чого допущено вирубку лісових насаджень.

Попри відмову в задоволенні позову судом першої інстанції, прокуратура області, послідовно та аргументовано відстоюючи власну правову  позицію, звернулася до апеляційного суду.

Як результат, постановою Київського апеляційного господарського суду від 03.08.2016 позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Також аналогічний позов прокурора про зобов’язання ДТГО «Південно-Західна залізниця» відшкодувати збитки у сумі майже 50 тис. грн., заподіяні внаслідок вирубування невстановленими особами дерев вздовж залізничної колії Горностаївка – Чернігів, господарським судом міста Києва задоволено.

Вказане рішення оскаржено відповідачем в апеляційному порядку, однак ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 03.08.2016 апеляційна скарга залишена без задоволення.

Таким чином, бюджети місцевих громад поповняться на 180 тисяч гривень.

Ще статті по темі

Back to top button