Надзвичайні події

На Бахмаччині чоловік підірвався на гранаті (Фото)

Поліцейські під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за фактом травмування мешканця Бахмацької громади, який намагався розібрати боєприпас.

Днями до поліції надійшло повідомлення від медиків про те, що до лікарні госпіталізовано 54-річного бахмачанина. Чоловік пояснив, що підібрав на вулиці невідомий боєприпас та вдома спробував його розібрати. Внаслідок вибуху потерпілий зазнав тяжкого ушкодження руки.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Ніжинського районного відділу поліції та вибухотехніки поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові в останню путь провели трьох Героїв (Фото)

За цим фактом слідчий відкрив провадження:

  • за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке тілесне ушкодження);
  • за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

В ході санкціонованих обшуків у помешканні чоловіка поліцейські виявили та вилучили низку вибухонебезпечних предметів та боєприпасів. Поліцейські з’ясовують їх походження. Призначені відповідні експертні дослідження.

Досудове розслідування триває.

Поліція Чернігівщини нагадує громадянам: категорично заборонено наближатися до підозрілих предметів, боєприпасів чи снарядів, торкатися, пересувати їх або брати до рук. Не намагайтеся розібрати вибухонебезпечні предмети або пристрої. Не приносьте їх додому!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button