Надзвичайні події

На Чернігівщині буревій пошкодив 500 гектарів лісу

На Чернігівщині в результаті буревію пошкоджено майже 500 га лісових насаджень.

У зв’язку з цим, виникла необхідність проведення санітарно-оздоровчих заходів для очищення пошкоджених ділянок лісу.

Про це ЧEline повідомили у Державне агентство лісових ресурсів України.

Зокрема, у заповідних урочищах «Червоний Борок» та «В’юнище» Ревунівського лісництва ДП «Чернігівське лісове господарство» на площі 62 га лісові насадження потребують проведення суцільно-санітарних рубок, а на площі 250 га та 50 га в Пакульському лісництві – вибіркових санітарних рубок.

У Лосківському лісництві ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» пошкоджено 7 га суцільно і 40 га вибірково. ДП «Холминське лісове господарство» Перелюбського лісництва площа пошкоджених насаджень, що потребують суцільного рубання, складає 20 га і 40 га вибірково. Вік пошкоджених насаджень 60-70 років.

Завдані суттєві збитки лісовому господарству та природному середовищу регіону, орієнтовна маса пошкодженої деревини становить 36 тис. куб. м. Пошкоджено насадження, які  відносяться до природно-заповідного фонду.

Для підтвердження необхідності проведення санітарно-оздоровчих заходів в області створено комісію із фахівців лісового господарства, лісозахисної служби, екологів, науковців та представників місцевих органів влади.

Окрім того, лісівники Чернігівщини звернулися до Міністерства екології та природних ресурсів за погодженням для здійснення санітарних рубок, так як на сьогодні діє заборона на проведення санітарно-оздоровчих заходів у природо-заповідному фонді.

Ще статті по темі

Back to top button