Надзвичайні події

На Чернігівщині очікується пік підняття рівня води в Десні

Сьогодні-завтра очікується пік підняття рівня води в Десні в межах Чернігова, однак приватним будинкам це не загрожує. Потім вода піде на спад. У відрізаних повноводдям населених пунктах працюють рятувальники. Загалом за весь цей час доставлено близько чотирьох тонн продовольства та 25 тисяч літрів питної води.

Про це повідомляє голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

«Навесні цього року на 130 га сільгоспземель було знайдено вибухонебезпечні предмети. Загалом необстеженими залишаються понад 18,4 тис. га поля. Значна частина – у 20-кілометровій зоні до кордону, тож роботи там неможливі. Критично до розмінування – приблизно дві тисячі гектарів.
Нагадаю сільгоспвиробникам, що постійно діють програми державної підтримки. Розібратися з умовами та подати заявку допоможуть у профільному Департаменті ОВА.

Продовжуємо налагоджувати співпрацю з міжнародними та всеукраїнськими організаціями. Наразі маємо контакти з 283 лише іноземними організаціями. Щодо останнього зробленого: до області надійшло кількасот ноутбуків (будуть розподілені по громадах, згідно з потребами); італійські партнери визначили чотири навчальні заклади в області, яким допомагатимуть із дрібним ремонтом; за підтримки УкрАгроХолдингу стартує ремонт даху в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Спільно з Міжнародним благодійним фондом «За сильну Україну» працюємо щодо встановлення системи оповіщення в прикордонних громадах. Також міжнародні партнери готові допомогти з літнім оздоровленням дітей із прикордонних громад», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button