Надзвичайні події

На Чернігівщині під час пожежі загинула 71-річна жінка

26 січня о 00:33 до Служби порятунку «101» у смт Сосниця надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в с. Кудрівка. Пожежу помітили сусіди та відразу ж зателефонували рятувальникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові евакуювали з палаючого будинку трьох осіб

За викликом на місце події прибуло відділення 10-го Державного пожежно-рятувального посту та місцева пожежна команда. Через запізнє виявлення пожежі на момент прибуття вогнеборців майже весь будинок був охоплений полум`ям. Спільними діями о 01:12 пожежу було локалізовано та о 03:50 остаточно ліквідовано. Врятовано поруч розташовану господарчу споруду та житловий будинок. Під час гасіння всередині будинку рятувальники виявили тіло 71-річної господарки. Нажаль, надихавшись їдкого диму вона загинула. Вогнем знищено покрівлю, перекриття будинку та речі домашнього вжитку.

Причиною виникнення пожежі послужило порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів.

Рятувальники ДСНС України вкотре закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки. Ні в якому разі не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою бензину чи інших горючих рідин. Не розміщуйте меблі, дрова, занавіски та інші спалимі речі впритул до печей. В опалювальний сезон очищуйте димарі від сажі не рідше одного разу на три місці.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button