Надзвичайні події

На Чернігівщині під тонку кригу провалилися чотири рибалки

Попри плюсову температуру та неодноразові застереження рятувальників, любителі підлідної риболовлі нехтують правилами безпеки і виходять на тонку кригу водойм.

9 березня о 14:00 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Авдіївка Куликівського району на р. Десна провалилися під тонку кригу рибалки.

Того дня на водоймі знаходились 4 мешканці обласного центру, троє з яких 1951, 1954 та 1957 року народження опинилися в крижаній воді.

Один із рибалок зміг вибратися на берег, ще один намагався врятувати чоловіків, проте зусиль виявилося недостатньо й він сам мало не потонув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб заощаджувати на м’ясі, чернігівські рибалки «полюють» на тонкій кризі

На жаль, рибалки 1951 та 1957 року народження потонули.

10 березня для проведення пошукових робіт були залучені фахівці відділення підводного розмінування групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення, 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Куликівка У ДСНС України у Чернігівській області, водолази Чернігівської обласної водолазно-рятувальної станції.

Загалом для проведення пошукових та інших невідкладних робіт залучено 14 чоловік, 4 одиниці техніки та 1 моторний човен. Тіла потопельників не виявлено, пошукові роботи тривають. З огляду на це, рятувальники звертаються до громадян та любителів рибалки з проханням: не виходьте на тонку кригу водойм, слідкуйте за розвагами дітей.

Ще статті по темі

Back to top button