Надзвичайні події

На Чернігівщині порушене транспортне сполучення до 29 населених пунктів

За інформацією Гідрометеорологічного центру спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.На даний час гідрологічна ситуація контрольована. Про це повідомляють у ДСНС України.

Залишаються підтопленими близько 600 дворогосподарств (городи, подвір’я) у 14 населених пунктах, також підтоплено 28 житлових будинків.

У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено понад 10 тис. 500 га сільгоспугідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1. Організовано об’їзд до цих населених пунктів.

Рятувальниками з початку робіт:

— підвезено для потреб постраждалого населення 24,1 тонни питної води та 138 кг продуктів харчування;

— перевезено через водні перешкоди понад 1 тис. 200 осіб, евакуйовано 15 громадян;

— відкачано близько 10 тис. м куб. води з 72 домогосподарств.

Для моніторингу та координації дій у Київській та Чернігівській областях задіяно мобільні оперативні групи ДСНС, якими здійснюється повітряна розвідка підтоплених територій із застосуванням БПЛА.

У Чернігівську область додатково направлено 5 болотоходів «Богун» та залучено 8 плавзасобів. Всього для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося понад 356 осіб та 133 од. техніки.

Гідрологічна ситуація перебуває на посиленому контролі ДСНС.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button