Надзвичайні події

На Чернігівщині продовжують горіти торф’яники

Триває гасіння пожежі на відкритій території площею близько 8 га між селами Заріччя та Смяч.

За словами начальника 8-ї державної пожежно-рятувальної частини (м.Сновськ) Романа Силенка, за вихідні вдалося загасити територію близько 1 гектара. Для подання води з річки Снов встановлено пожежно-насосні станції та прокладено пожежні рукави до місця горіння.

Про це повідомляє пресслужба Сновської міської ради.

На ранок 2 вересня вже загасили очерет, горять лише болота з торфом. До речі, для заправки спецтехніки та забезпечення роботи ПНС на добу потрібно приблизно 400 літрів дизпалива та 400 літрів бензину. Сновська міська рада постійно підтримує зв’язок із керівництвом, яке організовує пожежно-рятувальні роботи з подолання пожежі на Сновщині та вирішує всі нагальні питання, організовує проживання та харчування особового складу пожежних. У понеділок із місцевого бюджету виділено 20 тисяч гривень на придбання пального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад півсотні вогнеборців залучені до ліквідації пожеж на торфовищах Чернігівщини

Як повідомив начальник Сновського РС УДСНС Андрій Терещенко, до Сновська прибула допомога з Прилук, Ічні, Ніжина, Мени, Городні та інших пожежних частин.

Усі вони поселені в корпусі дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Дружба». Разом із нашими рятувальниками особовий склад пожежних наразі налічує 51 людину. Гарячі обіди на вихідних їм готували в.о старости Заріччя (Наталія Дворник) та в.о. старости Смячі (Тетяна Лисенко) разом із жителями цих сіл. Допомагають організовувати обіди й вечері пожежним у кафе «Вітамінка» (директор МСТ Олександр Науменко) та Свято-Миколаївському Храмі (настоятель отець Павло).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button