Надзвичайні події

На Чернігівщині російські окупанти обстріляли школу

🔷 В Прилуцькому районі під обстріл російських окупантів потрапила Дорогинська школа – розпочато кримінальне провадження.
‼ За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).
➡За даними слідства, у березні-квітні 2022 року, військовослужбовцями збройних сил російської федерації здійснено обстріл будівель у селах Крупичполе, Більмачівка, Сваричівка, Вишнівка, Припутні, Дорогинка, Бакаївка та Комарівка Ічнянської ОТГ, внаслідок чого пошкоджено та повністю зруйновано домогосподарства, які належать цивільному населенню. Також пошкоджено приміщення Дорогинської школи.
➡Відповідно до ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12.08.1949, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, цивільні об’єкти не повинні бути об’єктом нападу.
📌Триває досудове розслідування. Прокурори спільно з іншими правоохоронними органами продовжують фіксувати воєнні злочини, вчинені рф.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

 

Ще статті по темі

Back to top button