Надзвичайні події

На Чернігівщині вогнеборці ліквідували 28 пожеж (Фото)

Упродовж минулої доби вогнеборцями підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 28 пожеж, з яких 6 виникло у житловому секторі громадян, 20 в природних екологічних системах, 1 на об’єкті та 1 інша. Причинами загорянь послужило: необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей і димарів, коротке замикання електромережі. Вогнем пошкоджено 5 житлових будинків та 3 господарчі споруди. Загальна площа, пройдена вогнем 20 загорянь у природних екологічних системах склала понад 57 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Борзнянському районі пожежа в житловому секторі забрала життя людини

Незважаючи на чисельні заклики рятувальників через наявні засоби масової інформації та під час проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів, з початку року на Чернігівщині зареєстровано 953 пожежі, під час яких 38 осіб загинуло, ще 8 отримали травми.

Рятувальники Служби порятунку закликають усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці!

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

У ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button