Надзвичайні події

На Чернігівщині вогнеборці за добу ліквідували 10 пожеж

Упродовж минулої доби оперативно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 10 пожеж на відкритих територіях у природних екологічних системах.

Про це ЧЕline повідомили в Управлінні ДСНС України в Чернігівській області.

Головною причиною їх виникнення стала необережність громадян у поводженні з вогнем.

Загоряння сухої рослинності на загальній площі понад 10 га ліквідовані на території Бахмацького, Борзнянського, Городнянського, Корюківського, Менського, Сновського, Сосницького та Срібнянського районів.

Слід зазначити, що від початку березня на Чернігівщині через людську недбалість, необережність у поводженні з вогнем, а також унаслідок випалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло більше 100 пожеж в екологічних системах, вогнем пройдена територія майже 425 га, ще 8 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян. Лише завдяки оперативному втручанню вогнеборців пожежно-рятувальних підрозділів не допущено поширення вогню на великі площі, лісові масиви, житлові й господарські споруди.

У зв’язку з цим рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян із проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у приватному житловому секторі, а також при перебуванні в лісових масивах, на відкритих територіях і біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button