Надзвичайні події

На Чернігівщині вогонь забрав життя двох людей (Фото)

7 січня 2024 року в населеному пункті Архипівка Семенівської громади Новгород-Сіверського району під час пожежі в житловому будинку, в одній із кімнат було виявлено тіла чоловіка та жінки, 1940 та 1930 років народження відповідно.

  • Імовірно, що причиною загибелі стало те, що внаслідок загоряння вони надихалися продуктами горіння. Ймовірною причиною загоряння називають недотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

На місце гасіння пожежі була залучена місцева пожежна частина з села Костобобрів та 11-та Державна пожежно-рятувальна частина з населеного пункту Семенівка, – про це ЧЕЛАЙН повідомила речниця Головного управління ДСНС України у Чернігівській області Ніна Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Борзні невідомі підпалили гараж з автівкою

Головне управління ДСНС України в Чернігівській області інформує, що від початку 2024 року на Чернігівщині виникли 52 пожежі, у вогні загинули двоє осіб, одна людина травмована та одну врятували.

  • 2 січня 2024 року вночі, о 01:05, в місті Ніжин по вулиці Григорія Верьовки відбулася пожежа. Внаслідок загоряння отримав травми чоловік, 1978 року народження. Його було доставлено до Ніжинської центральної міської лікарні ім. Галицького з попереднім діагнозом «поріз м’яких тканин правої гомілки; опіки правої та лівої стоп ніг та кисті правої руки 2-3 ступенів».

9 січня 2024 року вночі, о 02:57, сталася пожежа в квартирі 4-поверхового житлового будинку Чернігова по вулиці Юрія Мезинцева. Врятовано жінку, 1962 року народження, – зазначила речниця Головного управління ДСНС України в Чернігівській області Ніна Луценко.

У зв’язку з цим рятувальники ДСНС вкотре закликають населення: дотримуйтесь правил пожежної безпеки при експлуатації електронагрівальних приладів та електричних мереж, частіше звертайте увагу на стан опалювальних приладів, не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою бензину чи інших горючих рідин. Не допускайте куріння в помешканнях, ретельно гасіть недопалки й сірники.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button