Надзвичайні події

На Чернігівщині впродовж доби вогнеборці ліквідували 11 пожеж

Впродовж минулої доби підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області 11 разів залучались до гасіння пожеж, з них 7 у природних екологічних системах.

Слід зазначити, внаслідок необережного поводження громадян з вогнем загоряння сухої рослинності виникли на загальній площі понад 5,5 га у Варвинському, Борзнянському, Козелецькому, Куликівському районах та у місті Чернігові.

Лише з початку квітня на Чернігівщині через людську недбалість, необережність у поводженні з вогнем, а також внаслідок випалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло 315 пожеж в екологічних системах, вогнем пройдена територія понад 436 га, ще 55 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випадкова смерть: через хворобу впав у річку і втопився

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в приватному житловому секторі, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу.

Ще статті по темі

Back to top button