Надзвичайні події

На Чернігівщині введено карантинні обмеження через виявлений випадок сказу

З 15 березня село Скрипчин оголошене небезпечним пунктом у зв`язку з виявленим випадком сказу.

Про це повідомляє Козелецька селищна рада.

Окрім того, визначено загрозливу зону в радіусі 4 км з населеними пунктами с.Бобруйки, с.Пушкарі, с.Кривицьке, с.Бабарики, с.Одинці, с.Волевачі та угіддями мисливських господарств ТОВ «Любечь» і Козелецького відділення МРП ЧОО УТМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За січень-лютий у платниками Чернігівщини сплачено 4,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

Тож, у неблагополучному пункті та загрозливій зоні введено карантинні обмеження. У зоні карантинних обмежень заборонено проводити виставки, вивезення собак, котів за межі неблагополучного пункту, промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин, їх відлов, вивіз з мисливських угідь неблагополучної і загрозливої зон.

«Ветеринарна служба виявила коло контактних осіб, які направлені на консультацію до лікаря-травматолога КНП «Козелецька ЛІЛ». Вони вже проходять курс вимушених щеплень проти сказу. Служба продовжує проводити вимушені заходи з дезінфекції, щеплення контактних тварин. Ветеринари здійснюють обходи подвір’їв у с.Скрипчин та населених пунктах загрозливої зони»,- йдеться у повідомленні.

Для проведення щеплень тварин від сказу їх власники можуть звернутися до Козелецької дільничної лікарні ветеринарної медичини (вул.Незалежності, б.19, сел.Козелець), е-адреса: [email protected], тел: (093)572-26-97.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button