Надзвичайні події

На Чернігівщині зафіксували чотири випадки захворювання на сказ

На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській РДА було розглянуто 4 випадки. У с. Любечанів Остерської громади виявлено сказ у собаки, в цьому ж селі ще один випадок – сказ у вівці. У с. Котів Остерської громади виявлено лосицю, хвору на сказ. У с. Лутава Деснянської громади сказ знайдено у корови.

Про це повідомляє адміністрація.

В результаті комісія, відповідно до інструкції оголосила неблагополучним пунктом щодо сказу с. Любечанів Остерської громади та визначила загрозливу зону в радіусі 8 км з населеним пунктами: с. Бабарики, с. Бірки, с. Беремицьке, с. Волевачі, с. Дешки, с. Крені, с. Одинці, с. Кошани, с. Самсони, с. Романьки, с. Жуківщина, с. Нобільське, м. Остер, с. Булахів, с. Бобруйки, с. Скрипчин, Козелецької громади та угіддями мисливських господарств ТОВ «Любеч», Козелецьке відділення МРП ЧОО УТМР та парк природи «Беремицьке».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі прикордоння Чернігівщини отримують грошові виплати на опалення

Також неблагополучним пунктом щодо сказу оголошено с. Котів Остерської громади, та визначено загрозливу зону в радіусі 7 км з населеними пунктами: с. Тарасів, с. Пархимів, с. Білики, с. Жилин Млинок, с. Туманська Гута Остерської міської територіальної громади, с. Горбачі, с. Шапихи Козелецької громади, с. Олбин, с. Димерка Кіптівської громади та угіддями мисливського господарства Козелецьке відділення МРП ЧОО УТМР.

Оголошено неблагополучним пунктом щодо сказу с. Лутава Деснянської громади та визначено загрозливу зону в радіусі 7 км з населеними пунктами: с. Виповзів, с. Карпилівка, смт Десна Деснянської громади та угіддями мисливського господарства Козелецьке відділення МРП ЧОО УТМР.

По всіх цих населених пунктах введені карантинні обмеження та затверджено план комплексних заходів по ліквідації та профілактиці сказу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button