Надзвичайні події

На Чернігівщині знайшли боєприпаси часів Другої світової

До Управління ДСНС України у Чернігівській області 25 березня о 16:20 надійшло повідомлення про те, що біля с. Н. Білоус Чернігівського району під час проведення земляних робіт місцевий житель виявив предмет, за ознаками схожий на боєприпас.

Місце знахідки взяли під охорону співробітники Національної поліції. Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного У ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряди калібром 76 мм часів минулих війн.

Вибухонебезпечний предмет спецавтомобілем вивезений у визначене місце за межами населеного пункту та 26 березня об 11: 05 знищений шляхом підриву.

Про це ЧЕline повідомили у ДСНС України у Чернігівській області.

26 березня о 17:30 до оперативно-координаційного центру УДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що на відкритій території біля с. Ковпита Чернігівського району було знайдено артилерійський снаряд калібром 125 мм часів Другої Світової війни, який було знищено фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного У ДСНС 27 березня о 10:30.

У зв’язку з цим, рятувальники ДСНС України застерігають громадян бути обережними у разі виявлення вибухонебезпечних або схожих на них предметів. У жодному разі не можна їх чіпати руками, переносити, намагатися розібрати.

У разі виявлення таких предметів, необхідно повідомити Службу порятунку за номером «101» та правоохоронців за номером «102».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button