Надзвичайні події

На Чернігівщині знищили мінометну міну (Фото)

22 квітня о 08:30 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України в Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що в лісовому масиві поблизу смт Сосниця місцеві мешканці виявили предмет, схожий за ознаками на боєприпас.

Місце виявлення вибухонебезпечного предмету взяли під охорону співробітники Національної поліції. Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України в Чернігівській області, які прибули за викликом, ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Після проведення невідкладних робіт та обстеження прилеглої території, вибухонебезпечний предмет о 14:40 було знищено у встановленому порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля залізниці на Чернігівщині знайшли вибухівку

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід пам’ятати, що боєприпаси часів війни й досі несуть загрозу людям. З часом вони не втрачають своєї смертельної небезпеки та стають ще більш небезпечними під впливом природних явищ. Їх знешкодженням мають займатися лише фахівці.

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button