Надзвичайні події

На Городнянщині пустощі 2-річної дитини мало не спалили трьох людей

До Служби порятунку «101» у Городнянському районі 9 вересня о 19:30 надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку, що по вул. Набережній у районному центрі.

До місця пригоди оперативно прибув черговий караул 4- Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. На той момент у палаючому помешканні знаходились 2 дорослих і дитина.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Рятувальники у захисних протигазах в заповненому їдким димом помешканні відшукали непритомних 34-річну дружину господаря, його 37-річну сестру та 2-річного сина.

S1540092Вогнеборці винесли постраждалих на свіже повітря та передали медпрацівникам. Із діагнозом «отруєння чадним газом» жінок і хлопчика каретою швидкої допомоги було доставлено до реанімаційного відділення Городнянської центральної районної лікарні.

Завдяки оперативним і професійним діям пожежу о 19:40 було локалізовано, а о 21:10 остаточно ліквідовано. До гасіння залучалися 5 чоловік особового складу та 1 одиниця спеціальної техніки.

У ході розслідування з’ясувалося, що причиною виникнення пожежі стали пустощі з сірниками 2-річного хлопчика. Залишений поза увагою дорослих, він вигадав небезпечні ігри з сірниками та підпалив на дивані залишені батьками речі домашнього вжитку. Вогнем пошкоджено стіни та майно господарів.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються з проханням до батьків: не залишайте дітей без нагляду, контролюйте їхні розваги та виховуйте навички культури безпечної поведінки, зберігайте сірники і запальнички в недоступних для них місцях та частіше роз’яснюйте про небезпеку гри з вогнем.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button