Надзвичайні події

На Ічнянщині пустощі дітей призвели до пожежі (Фото)

Останнім часом на Чернігівщині почастішали випадки виникнення пожеж по причині дитячих пустощів з вогнем. Пов’язано це з тим, що з боку батьків відсутній належний контроль за  розвагами дітей.

Так, 25 травня о 17:59 до Служби порятунку «101» у Ічнянському районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі одного з приватних господарств у с. Рожнівка. До місця пригоди оперативно прибули рятувальники 13-го професійного пожежного посту з селища Парафіївка та вогнеборці добровільної пожежної команди ТОВ «Рожнівка–Агро». У цей час полум’ям була охоплена одна з господарчих споруд де зберігалося сіно,  а також вогонь швидко перекинувся на впритул розташовану ще одну господарську будівлю.

Спільними діями вогнеборці о 18:33 локалізували, а о 19:40 остаточно ліквідували пожежу. Завдяки їх оперативним та професійним діям врятовано поруч розташований житловий будинок та  дві господарчі споруди.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

У ході розслідування з’ясувалося, що причиною пожежі послужили пустощі з  вогнем двох синів господарів 8 та 10 років. Залишені поза увагою дорослих, діти вигадали небезпечні ігри з сірниками у сараї. На щастя діти не постраждали та вчасно встигли вискочити з палаючої будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині сім’я залишилась без даху над головою через пустощі дитини

Полум’ям знищено господарчу будівлю, 2 т грубих кормів, покрівлю та перекриття іншої господарчої будівлі, пошкоджено стіни та майно.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій  вкотре звертаються з проханням до батьків: не залишайте дітей без нагляду, контролюйте їх розваги та виховуйте навички культури безпечної поведінки, зберігайте сірники і запальнички в недоступних для них місцях та частіше роз’яснюйте про небезпеку гри з вогнем.

Ще статті по темі

Back to top button