На Корюківщині двоє людей отруїлись грибами
Обидва випадки зафіксували у Корюківському районі. Спеціалісти Корюківського районного управління ГУ ДППС в Чернігівській області провели розслідування випадків отруєння грибами.
Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
Першою до Центральної районної лікарні (ЦРЛ) потрапила 56-річна жінка.
За словами потерпілої, напередодні вона їла піддубники. Жінка стверджує, що дотримувалася усіх правил обробки грибів: відварювала і смажила. Проте, цього виявилось недостатньо. Жінку виписали в понеділок.
Нагадуємо, що піддубники — умовно їстівні гриби і потребують специфічної обробки. Тому, їх не радимо збирати і використовувати їх в їжу ані початківцям, ані досвідченим грибникам.
У другому випадку на лікарняне ліжко потрапила 90-річна бабуся. Напередодні жінка куштувала асорті із білих грибів, підосиновиків та опеньок. Зараз бабуся перебуває в реанімації Корюківської ЦРЛ.
Держпродспоживслужба в котре попереджає:
- Не беріть невідомі і незнайомі вам гриби
- Збирайте лише їстівні гриби
- Не збирайте гриби поблизу трас, заводів, великих міст
- Усі гриби підлягають ретельній термічній обробці.
Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.