Надзвичайні події

На Ніжинщині крадії поцупили 7 кілометрів електропроводу

З 15 по 24 травня між селами Кукшин, Зруб і Колісники Ніжинського району з лінії електропередач викрали 7 км електропроводу.

Це приблизно 28 прольотів на ділянці 2,3 км (на лінії три дроти). Лінія діюча – під напругою 10 кВ. Після того, як зняли два дроти з перших п’яти прольотів, подача струму залишалася, а коли взялися за інші, споживачі залишилися без електрики.

– З початку цього року в наших господарствах вкрадено електропроводів на ділянці загальною протяжністю 11,5 км в Ічнянському, Коропському, Ніжинському та Ріпкинському районах, – повідомляє прес-секретар «Чернігівобленерго» Вікторія Гончарова. – Найбільше було знято в березні в селі Цуценят Ічнянського району -9 км проводу на ділянці близько 2 км.

На тому невеликому хуторі всього троє жителів. Одна з них, 87-річна Анна Іценко, без світла просиділа майже тиждень: поки поскаржилася на це синові, який живе в Києві, поки він не повідомив в РЕМ і сільрада і поки електрики не відновили лінію …

– Крім того, що це збитки для нашої компанії, злодії також наражають на небезпеку себе та оточуючих (розкомплектувати обладнання становить загрозу). А також за це, як і за будь-яку крадіжку, передбачена кримінальна відповідальність.

На жаль, ні по одному з випадків встановити зловмисників правоохоронцям не вдалося.

Джерело: «Нежатин»

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button