Надзвичайні події

На «Золотому березі» проти повені боротимуться піском

Води в Десні продовжують прибувати, і серйозною «жертвою» наслідків може стати пляж «Золотий берег», на якому минулого року провели багатомільйонні реконструкції.

Як реагуватиме влада і відповідні служби? Чи є можливість спрацювати на випередження і врятувати пляж (до речі, мільйони, вкладені в реконструкцію пляжу, – це кошти платників податків) від руйнації?

По коментар із цього приводу ми звернулися до начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорія Годуна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пляжні» мільйони «Золотого берега» можуть змити води Десни

За його словами, це об’єкт не житловий, а тому наразі не вживають жодних заходів.

«Треба підіймати пляж щонайменше на півтора метра, щоб вода не заходила. Пляж майже щорічно в нас заливався, але цьогоріч, якщо пройде залив, то незначний. Там планується ще привезти додатковий пісок, а інша інфраструктура порушена не буде», – розповів він.

Утім, Григорій Годун зазначив, що в разі пошкодження інфраструктури пляжу гроші, можливо, виділятимуть із резервного фонду.

«Давайте наперед не загадувати, коли буде пошкоджено – тоді й будемо виділяти кошти, можливо, з резервного фонду. Поки що це питання не стоїть. Тому що вода може піднятися або змити пісок. Тим паче заливає поки що частково. Ми очікуємо, згідно з інформацією Гідрометцентру, підйом до 6 метрів. На сьогодні 509 см. Тому, я думаю, що пляж буде залитий, але, можливо, частина», – розповідає Годун.

Ще статті по темі

Back to top button