Надзвичайні події

Перші жертви ожеледиці (Фото)

Хоч за календарем – останні дні осені, та зима вже набирає обертів.

Сьогоднішній денний мокрий сніг під вечір перетворився на лід.

Ожеледицею вкрило припарковані автівки, дерева, дроти і, звісно ж, дороги та тротуари. Комунальникам мало б додатися роботи, адже нічого не може бути важливішим за безпеку чернігівців. Та й сам міський голова минулої зими запевняв, що навчить комунальників чистити дороги.

На собі перевіряємо, як засвоїли урок місцеві чиновники.

Найперший і наймасовіший об’єкт – Красна площа. Бруківка аж виблискує льодом – ані піщинки, ані крихти спеціальної суміші. Машини довго буксують, доки рушать із місця. Проїжджаємо далі – на вулиці Промисловій, неподалік жіночої виправної колонії, важко навіть загальмувати.

Ковзаються і пішоходи. Тротуари і зупинки не посипані та заледеніли. Перевіряємо тротуар в найбільш людяному місці – біля аптеки, неподалік торгового центру «Рояль».

Така ж ситуація й на об’їзній, у районі ЗАЗу. Водії нарікають на роботу комунальників і сваряться. Водій Сергій не вибирає слів: «Як оце так можна? Їжджу з 16:00, жодної машини, що мала б посипати дороги, я не бачив».

Перша аварія просто на наших очах сталася через ожеледицю. Тролейбус просто понесло по льоду, коли той почав гальмувати на світлофорі. Перед ним трохи краще це вдалося зробити «Suzuki». Водій цього авто вчасно зупинився перед світлофором, а от тролейбус в’їхав просто в нього. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Технічних пошкоджень зазнав лише транспорт.

Скільки ще ДТП станеться протягом вечора та ночі, ми повідомимо вже зранку.

Чи працює спецтехніка, ми намагалися з’ясувати в начальника управління ЖКГ Ярослава Куца. Та вже о 18:30 він не відповів на дзвінок.

Можливо, з чиновником варто спілкуватися лише в робочі години і байдуже йому, що там на дорогах. Він навряд чи відчує слизьку дорогу на своєму позашляховику. А можливо, він саме зайнятий розчисткою доріг і тротуарів. Сподіваємося, завтра він вийде на зв’язок.

Ще статті по темі

Back to top button