Надзвичайні події

Під час прибирання сіверяни за день спалили 8 будівель

У Чернігівській області впродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 9 загорянь сухої рослинності, 2 загоряння настилу в лісі та 4 пожежі в житловому секторі.

Вогнем пройдено понад 32 га місцевості, частково пошкоджено та знищено 8 будівель різного призначення.

Про це повідомили в Управлінні ДСНС у Чернігівській області.

Так, загоряння у екологічних системах зареєстровані на території Борзнянського, Варвинського, Ічнянського, Городнянського, Корюківського,  Прилуцького, Чернігівського та Щорського районів.

10 квітня о 14:00 до Служби порятунку «101» у Городнянському районі надійшло повідомлення про пожежу трьох будівель у с. Барабанівське. Вогнеборці пожежу о 15:10 локалізували, а о 18:50 остаточно ліквідували. Як з’ясувалося в ході розслідування, один з місцевих жителів 1962 р.н. випалював за межами земельної ділянки суху траву. Поривами сильного вітру вогонь перекинувся на покрівлю житлового, нежитловий будинки та господарчу будівлю.

Того ж дня рятувальники Сосницького району ліквідували пожежу двох нежитлових будинків у с. Лави. А вогнеборці  Ніжинського району двічі виїздили на гасіння загоряння сухого настилу в лісі ДП «Ніжинрайагролісництво» загальною площею 4,5 га.

Головними причинами вищезазначених пожеж надзвичайники  називають необережність громадян у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах, а також при спалюванні сухої рослинності.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button