Надзвичайні події

Понад три гектари сухостою вигоріли на Чернігівщині за дві доби

За останні дві доби на Чернігівщині рятувальники ліквідували 9 пожеж у природних екологічних системах на загальній площі 3,2 га.

Про це ЧEline повідомили в ДСНС у Чернігівській області.

Так, у м. Сновську горіла суха трава на площі 1 га, біля с. Козари Носівського району сталося загоряння сухостою на загальній площі 0,7 га, а в Козелецькому районі біля м. Остер та с. Рудня вигоріло 0,5 га сухої трави.

В ході ліквідації пожеж вогнеборці завадили поширенню вогню на більшу територію. Ймовірною причиною виникнення цих пожеж стала необережність громадян у поводженні з вогнем.

У зв’язку з цим Управління ДСНС у Чернігівській області вкотре звертається до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем, перебуваючи в лісових масивах, торфовищах і на відкритих територіях.

Кинутий непогашений сірник або недопалок можуть призвести до непередбачуваних наслідків.

Крім того, слід запам’ятати, що, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170 до 340 гривень, а для посадовців – від 850 до 1190 гривень.

Ще статті по темі

Back to top button