Надзвичайні події

Пожежі в зоні відчуження Чорнобиля: чи зросте радіаційний фон

Пожежі в зоні відчуження Чорнобиля, що недавно сколихнули всі прилеглі до неї області, до яких належить і Чернігівщина, не спричинили підвищення радіаційного фону. Про це на своїй сторінці в Facebook написав т.в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

92248510_156668678954451_600543939602153472_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорнобильській зоні горить ліс

«Щодо ситуації в Чорнобильській зоні – хочу вас заспокоїти. Фахівцями з Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки було проведено радіаційний моніторинг ситуації. Згідно з результатами вимірювань, техногенних радіонуклідів на місцевості виявлено не було. Таким чином, відповідно до проведених вимірювань на місцевості, значення потужності дози гама-випромінювання перебувало в межах до 0,1 мкЗв/год, що відповідає нормальному радіаційному фону.

Як повідомляє ДНТЦ ЯРБ, станом на 17:00 5 квітня пожежа в зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення не вплинула на радіаційну ситуацію у Києві та передмісті. Тому можете не боячись відчиняти вікна та провітрювати приміщення під час карантину», – зазначив Фірсов.

Перед цим багато ЗМІ заявляли про підвищення радіаційного фону, зокрема на місці пожеж.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button