Надзвичайні події

Правоохоронці – довірливим чернігівцям: «не втрачайте голову»

Дотепер зловмисники продовжують розповідати довірливим батькам історії про родичів, які потрапили у складні життєві ситуації і що для вирішення питання потрібні гроші.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

На цю вудку потрапила й мешканка Ніжина, якій подзвонили вночі і сказали, що син потрапив до поліції і для закриття справи потрібно перерахувати гроші. Мати перерахувала шахраям 1000 доларів США та 18000 гривень і тільки згодом зателефонувала сину та з’ясувала, що з ним все гаразд, а її ошукали.

Поліція в подібних ситуаціях радить не втрачати голову і першим ділом зв’язатися з самими «потерпілими» аби мати інформацію з перших уст, не варто довіряти й добродіям, які серед ночі лякають родичів звісткою про те, що син (брат, чоловік) потрапив у поліцію. В такому разі не полінуйтеся зателефонувати до чергової частини і встановити істину. Це збереже вам нерви, гроші і репутацію.

Поліція також продовжує реєструвати факти шахрайств під час покупок в Інтернеті, коли клієнт перераховує гроші за товар, а потім його не отримує. Так, дівчина з Городні на сайті безкоштовних оголошень вирішила придбати телевізор і перерахувала продавцеві в якості передоплати 2800 гривень, але оплачений товар вона так і не отримала.

Радимо під час Інтернет-комерції оплачувати товар виключно після його отримання. Такий формат розрахунків не дасть шахраям жодного шансу.

Ще статті по темі

Back to top button