Надзвичайні події

Прокурори повернули державі Бахмацький будинок дитячої та юнацької творчості

Прокуратурою області довела  в суді правову позицію у справі про повернення в комунальну власність частини приміщення Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості.

Сьогодні, 9 червня, господарський суд області ухвалив рішення про задоволення вимог прокурора.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області .

Як раніше повідомлялося, Київським апеляційним господарським судом  залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Бахмацької місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди приміщень позашкільного навчального закладу та повернення орендованого майна районному відділу освіти.

Однак Вищий господарський суд України скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій й направив справу на новий розгляд до господарського суду Чернігівської області.

Нагадаємо, що районний відділі освіти у 2014 році всупереч вимогам законодавства уклав договір оренди приміщення другого поверху районного будинку дитячої та юнацької творчості площею 91 кв м із структурним підрозділом ДТГО «Південно-Західна залізниця».

Неодноразові звернення керівництва позашкільного навчального закладу  про звільнення займаного приміщення та розірвання договору оренди  залишалися поза увагою.

Статтею 63 Закону України «Про освіту» передбачено використання приміщень закладів освіти лише для проведення навчально-виховного процесу та у разі, коли це не погіршує соціально-побутових умов осіб, які навчаються або працюють у навчальному закладі.

Ще статті по темі

Back to top button