Надзвичайні події

Різдвяні «сюрпризи» на дорогах Чернігівщини: «ковзанки» і аварії

За перші 6 днів нового року на автошляхах області сталося 13 дорожньо-транспортних пригод, в яких 2 особи загинуло та 17 отримали тілесні ушкодження.

Правоохоронці переконують, що одна із головних причин аварій, те, що водії не дотримуються правил дорожнього руху. Також недисципліновані пішоходи, які часто потрапляють в аварії – свідчить статистика. Та останнім часом до цих причин додаються ще й погані погодні умови.

В управлінні превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області попереджають бути обережними на дорозі.

«За інформацією Гідрометцентру, відсьогодні в Україні очікується різке та сильне похолодання. Снігопади, на дорогах – ожеледиця. Вирушаючи в дорогу, водіям варто перевірити відповідне укомплектування авто, технічний стан транспортного засобу, подбати про запас палива», — повідомляє речник управління Наталія Павлова.

В дорогу працівники автоінспекції радять брати із собою список оперативних служб та заряджений мобільний телефон. Також радять тримати про запас термос із гарячим чаєм.

Окрім, аптечки, покласти в сумку ще й запасний теплий одяг. Таке знадобиться в разі, якщо дороги будуть переметені і проїхати не вдасться. Щоправда водії нарікають на стан доріг.

«Ковзанка» на Московській трасі. Я мусив проїхати повз необхідний мені поворот, бо не встиг загальмувати. Хоч і швидкість буда 80 км на годину», —

обурюється водій легковика Сергій.

Чоловік повідомив, що за весь шлях від Чернігова до Бобрика (Ніжинський район), куди він прямував, не зустрів жодної спецтехніки, яка б посипала дорогу. За цим також слідкують працівники управління превентивної діяльності. Дорожні служби уже отримали приписи та попередження від поліції. Адже на свята автодороги будуть завантажені.

Ще статті по темі

Back to top button