ВійнаНадзвичайні події

Російський «подарунок» у лісі на Чернігівщині (Відео)

Відходячи з території Чернігівщини, російські військові залишили чимало сюрпризів, із якими ще довго доведеться розбиратися. Поля, ліси, водойми засмічені боєприпасами, які або були залишені навмисне, або не спрацювали і тепер становлять величезну загрозу для людей і тварин. Утім, завдяки уважності місцевих жителів сьогодні Чернігівська область безпечно «позбудеться» одного з рашистських сюрпризів. Знищення боєприпаса здійснюється з чітким дотриманням правил безпеки як працівниками ДСНС, так і цивільним населенням.

«Коли ми приїхали на відповідну ділянку, де буде відбуватися знищення цього боєприпаса нашими співробітниками навколо лісу виставлено зціплення, щоб жодна людина – цивільна або військова – не змогла наблизитися до місця ураження розльоту осколків цього боєприпаса, і до закінчення робіт зі знищення люди перебувають на своїх місцях. Тільки після того, як ми проведемо знищення шляхом підриву, люди можуть знятися зі своїх точок», — Олександр Борисенко – старший сапер відділення спеціальних вибухових робіт.

Підготовка до знищення займає чимало часу, адже тут важливо дотриматися всіх чітко встановлених правил. Утім, саме знищення займає лічені секунди.

Після вибуху на місці авіабомби залишається вирва, яку природа ще довго «загоюватиме», втім, тепер ця ділянка не становитиме загрози життю.

Працівники ДСНС укотре нагадують: прогулянки неперевіреними територіями – це насамперед величезний ризик для життя.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button