Надзвичайні події

Рятувальники Чернігівщини упродовж минулої доби ліквідували 17 пожеж

За минулу добу в екологічних системах Чернігівщини зафіксовано 17 пожеж на загальній площі понад 27 га. Вогнеборці ліквідували загоряння, які виникли на відкритих територіях Бобровицького, Варвинського, Городнянського, Ічнянського, Козелецького, Менського, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського, Сновського, Срібнянського та Чернігівського районів. Люди нехтують елементарними правилами пожежної безпеки, спалюючи листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час пожежі сухої трави чоловік отримав опіки

Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на значні території, житлові будинки та споруди іншого призначення.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертається до населення з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та поблизу торфовищ. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button