Надзвичайні події

Ще в одному населеному пункті Чернігівщини зафіксовано випадок африканської чуми свиней

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області повідомляє, що, згідно з результатами дослідження патологічного матеріалу, доставленого до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, у двох пробах патологічного матеріалу відібраного від 2-х загиблих свиноматок, що належали СФГ «Колос», яке розташоване за адресою: вул. Миру, 100 в смт Куликівка Куликівського району Чернігівської  області, виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження № 007990 п.м./17 від 02.10.2017р.).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі ГУ ДПСС у Чернігівській області.

Наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області створено комісію для проведення епізоотичного розслідування та вжиття заходів щодо недопущення поширення збудника АЧС.

Докладна інформація про результати епізоотичного розслідування буде повідомлена невідкладно після його проведення.

Наразі проводиться епізоотичне розслідування цього випадку та готуються матеріали до проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Куликівській районній державній адміністрації, розробляється план заходів і проводяться організаційні заходи із ліквідації та недопущення поширення вірусу африканської чуми свиней.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button