Надзвичайні події

Ситуація біля Ічні: 96% ураженої зони очищено, вибухи припинилися

На Чернігівщині 96% ураженої зони надзвичайної ситуації поблизу Ічні очищено від вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомили у прес-службі Чернігівської облдержадміністрації, посилаючись на дані Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області.

Згідно з інформацією, всього забруднена боєприпасами територія становить 72 395 га, наразі очищено 69 282 га, або 95,7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомогти ічнянцям можуть усі небайдужі: відкрито розрахунковий рахунок

«Повністю очищені населені пункти, піротехніки перейшли до очищення 5-кілометрової, а подекуди і 3-кілометрової зони навколо складів», — поінформували представники ДСНС в області сьогодні в Ічні під час чергового засідання оперативного штабу щодо ліквідації наслідків вибухів на складах боєприпасів.

Представник Міноборони констатував, що протягом вже другої доби вибухів не зафіксовано.

На даний час вже відновлено 69 будівель у 20 населених пунктах. Протягом 19 жовтня відновлювальні бригади проводили роботи в с. Августівка. Здійснено ремонт покрівлі та скління вікон у 5 будинках. Системи життєзабезпечення (стаціонарний телефонний зв’язок, газопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

Зараз в Ічнянському районі працюють 7 бригад будівельників. Вони задіяні на відбудовчих роботах. Це 3 бригади місцевих майстрів, також бригади з міст Ніжина та Прилук, з Прилуцького і Бахмацького районів.

Джерело: УНІАН

Ще статті по темі

Back to top button