Надзвичайні події

Службовець розписався за уявний ремонт школи

Прилуцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах та за фактом підроблення офіційних документів.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

У ході проведення спільних заходів в рамках кримінального провадження встановлено, що керівник відділу освіти однієї із райдержадміністрацій області у 2015 році власноручно підписав та скріпив печаткою документи, якими підтверджено виконання будівельних робіт по реконструкції загальноосвітньої школи, що фактично не виконувалися.

Внаслідок таких дій з Державного бюджету України безпідставно були перераховані кошти на користь підрядника та заподіяно шкоду державним інтересам більш як на 230 тис грн.

Вказаному керівнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Вирішується питання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Наразі у кримінальному провадженні проводиться комплекс необхідних слідчих (розшукових) дій, спрямованих на повне, всебічне та неупереджене дослідження усіх обставин кримінального правопорушення, в тому числі і викриття та притягнення до відповідальності спільників.

Ще статті по темі

Back to top button