Надзвичайні події

Сотні гектарів земель водного фонду повернули державі

Після роздержавлення у 1995 році майна одного з сільгосппідприємств у Чернігівському районі, що займалося риборозведенням, до новоствореного приватного підприємства разом із безоплатним отриманням у користування гідротехнічних споруд (огороджувальних дамб ставків), перейшла і земельна ділянка площею 500 га вартістю 5,5 млн грн.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

В обхід чинних законодавчих норм, приватна структура вказану ділянку продовжувала використовувати для власних господарських цілей на праві постійного користування замість оформлення права оренди.

За позовом прокуратури області договір безоплатного зберігання гідротехнічних споруд від 31.12.2003 року господарським судом Чернігівської області вже визнано недійсним.

З огляду на те, що повноважними державними органами заходи щодо повернення земельної ділянки у державну власність не вживалися, відповідний позов до суду з цих підстав 08.08.2016 подано прокуратурою області.

Фактично безоплатне використання земель водного фонду, за яким товариство сплачує земельний податок у десятки разів менший за розмір орендної плати, щорічно призводить до мільйонних бюджетних втрат.

Ще статті по темі

Back to top button