Надзвичайні події

Спалювання сухого листя: за минулий тиждень на Чернігівщині сталося 17 пожеж

За повідомленням Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області, рятувальники за минулий тиждень ліквідували 17 пожеж, що виникли в природних екологічних системах. Головною причиною цих пожеж було небажання громадян дотримуватися правил безпеки при поводженні з вогнем. Загальна площа знищених пожежею природних екосистем склала майже 8 гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові автівка збила пішохода на переході

У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція в області знову звертається до громадян з проханням бути обережними при поводженні з вогнем, дотримуватися протипожежної безпеки, особливо у лісових масивах, біля торфовищ та на місцях відпочинку.

Варто пам’ятати, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, спалювання сухої рослинності, залишків рослинності або опалого листя на сільськогосподарських землях, у тому числі стерни, луки, пасовища і ділянки з природними видами рослинності, карається штрафом у розмірі від 3060 до 6120 гривень.

Екоінспекція закликає дотримуватися правил безпечного поводження з вогнем, будь то вдома чи на відпочинку на природі, і пам’ятати, що суха рослинність швидко запалюється, особливо в суху та спекотну погоду!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button