Надзвичайні події

Стали відомі подробиці загибелі трьох підлітків біля Ніжина (Фото)

Інформація, що в недобудованій двоповерховій будівлі на виїзді з Ніжина в напрямку села Вертіївка впала бетонна плита та на смерть придавила трьох підлітків, надійшла до поліції вчора, 6 липня, о 16.30.

До місця події виїхали слідчо-оперативні групи поліції Ніжина та ГУНП у Чернігівській області, керівництво поліції, колеги з прокуратури та рятувальники.

Щоб витягти тіла загиблих дітей знадобилася спеціальна техніка. Силами рятувальників і комунальних служб тіла загиблих дітей були вилучені з-під завалу. Надії на порятунок не було, діти отримали травми, несумісні з життям. Близько 21-ї години тіла направили до місцевого моргу для проведення судово-медичної експертизи. Вік загиблих — від 12 до 14 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині хлопець випав із третього поверху, переплутавши двері з вікном

Бетонна плита, що накрила їх, важила практично дві тонни. Із чотирьох дітей один підліток врятувався, він зміг вискочити з-під плити, яка падала. Він і повідомив про страшну трагедію.

Сам об’єкт будували ще за радянських часів. Будівля є вкрай аварійною. Ні огорожі, ні попереджальних написів, ні охорони об’єкта не було.

Нагадаємо, в місті оголошено триденну жалобу.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальні провадження та розпочато розслідування в рамках частини 2 статті 275 Кримінального кодексу України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, що кваліфікується як нещасний випадок.

Триває досудове розслідування.

За матеріалами сектору комунікації

поліції Чернігівської області, ПравдаТУТ

Фото – Ігор Волосянкін

Ще статті по темі

Back to top button