Надзвичайні події

У Чернігівській області через негоду знеструмленими залишаються понад 100 населених пунктів

«Розслаблятися ще зарано!» – каже технічний директор АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. «Сьогодні на ранок ситуація є контрольованою, визначені всі місця пошкоджень, кількість повністю відключених ПЛ 10 кВ скоротилася до 38 шт. і 38 ліній заживлені частково».

Без електроенергії залишаються 120 населених пунктів. Люди працюють цілодобово. Уже з 7:00 ранку і до пізнього вечора працюють ремонтні бригади, вночі локалізують аварійні місця чергові бригади. Сьогодні по Бахмацькій, Корюківській, Менській і Коропській ОТГ почали займатися ліквідацією аварій у мережах 0,4 кВ за заявками, які надійшли до колцентру. Більш складною є ситуація по Ічнянській, Борзнянській, Новгород-Сіверській і Прилуцькій ОТГ, де бригади ще працюють над відновленням мереж 10 кВ. Основна проблема полягає в повторних відключеннях ліній після їх заживлення, оскільки крига на проводах і деревах тримається й досі, а погодні умови зовсім не сприяють покращенню ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без електропостачання в області залишаються 205 населених пунктів

Уже третю добу енергетики відновлюють електропостачання в окремих районах після крижаного дощу й обледеніння проводів. Мобілізовані ремонтні бригади з усієї області для ліквідації наслідків стихії. Першочергово відновлюють роботу мереж 10 кВ – для заживлення максимальної кількості населених пунктів, а потім працюють над аваріями в мережі 0,4 кВ з метою дати електроенергію кожному знеструмленому споживачу. Наразі енергетики найбільше побоюються, що різко почне відтавати крига, і її обвали з дерев знову пошкодять обладнання.

АТ «Чернігівобленерго» застерігає громадян! У районах із значним обледенінням по можливості уникайте перебування під проводами ліній електропередач, деревами та стріхами будинків. У разі підвищення температури лід починає відтавати та відриватися великими частинами, що може призвести до травмування! Крім того, якщо ви помітили обірваний провід, то просимо не наближатися до нього на відстань менше як 8 метрів, а про даний факт повідомляти колцентр АТ «Чернігівобленерго» за номерами телефонів 0(800)210-310 або 0(462)772-901.

Chernihiv Oblenergo

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button