Надзвичайні події

У чернігівця правоохоронці відібрали осколкові гранати

Кримінальна поліція Чернігівського відділу поліції спільно з СБУ вилучила з незаконного обігу дві ручні гранати РГД-5 та пістолет-кулемет.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

5 жовтня в ході досудового розслідування був проведений санкціонований обшук в будинку жителя Чернігова. В помешканні оперативники Чернігівського міського відділу поліції спільно з СБУ виявили, вилучили та направили на дослідження 2 ручні осколкові наступальні гранати РГД-5 із запалами УЗРГМ-2.

Того ж дня на пункті пропуску «Славутич» під час огляду легкового автомобіля «БМВ», яким керував мешканець Одеси, співробітники Чернігівського районного відділення поліції спільно з прикордонниками виявили автоматичну зброю часів Другої світової війни — пістолет–кулемет Судаєва калібру 7,62 (ППС) зразка 1943 року. Зброя вилучена та направлена на дослідження.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button