Надзвичайні події

У лікарні помер першокласник із третьої школи: що відомо

У Чернігівській обласній дитячій лікарні помер першокласник, який навчався в третій школі міста Чернігова.

За попередньою інформацією, раніше батьки дитини звернулися до лікарні через неочікуване та активне погіршення стану здоровʼя хлопчика. Попередній діагноз: «гострий вʼялий параліч». Тривалий час дитина перебувала в реанімаційному відділенні Чернігівської обласної дитячої лікарні, за повідомленням матері – в медикаментозній комі.

Як стало відомо, днями хлопчик помер. Цю інформацію журналістам «Челайн» підтвердила медичний директор Чернігівської обласної дитячої лікарні Наталія Сергійчик.

– На жаль, хлопчик помер. Точної інформації, коли це сталося, в мене немає, орієнтовно з 26 на 27 квітня, – повідомила в коментарі для «Челайн» медична директорка Чернігівської обласної дитячої лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік забив до смерті свою знайому

Разом із тим, через цю інформацію всередині суспільства виникли панічні настрої, адже чинником гострого вʼялого паралічу міг стати поліомієліт.

Утім, медична директорка Чернігівської обласної дитячої лікарні ці побоювання спростовує.

– Гострий в’ялий параліч не є підтвердженням того, що це є поліомієліт, – зазначила в коментарі для «Челайн» Наталія Сергійчик.

Також по коментар ми звернулись до фахівців Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Утім, нам повідомили, що наразі жодних офіційних коментарів стосовно цієї ситуації вони надати не можуть.

– Як тільки з’явиться остаточна та достовірна інформація щодо цього випадку, ми розмістимо її на нашому сайті. Наразі ми не маємо відповідної документації, аби надавати якісь коментарі стосовно цього, – прокоментував для «Челайн» Артем Ярошенко, заступник генерального директора Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За попередньою інформацією відомо, що в чернігівській школі №3, де навчався хлопчик, працівники Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України провели дезінфекцію. Щеплення від поліомієліту в дитини було.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button