Надзвичайні події

У Сосниці наслідки негоди люди ліквідовували своїм коштом

Минулого четверга ближче до вечора стихія наробила шкоди в Сосниці. Зокрема, жителька двоповерхівки по вулиці Щорса Тамара Конон розповіла ЧЕline, що буревій пошкодив дах на їхньому будинку.

«Через це в мене промокло в залі. А сусідню квартиру залило ще більше. Дві ночі дощило, тож підставляли миски», – зазначила жінка.

За її словами, ліквідовувати наслідки негоди жителям двоповерхівки довелося самостійно. У ЖЕКу і селищній раді тільки розвели руками.

«У ЖЕКу ніколи нічого немає. Сказали: «Оскільки у вас приватизовані квартири, ремонтуйте, що треба, самі. Ми обурились: за що ж ЖЕКу платимо? Відповіли: «За вивіз сміття і що димоходи лагодять». Мовляв, якщо треба, то можуть виділити людину на допомогу в ремонті. Отаке спілкування з ЖЕком вийшло. Натомість селищний голова Андрій Портний сказав, щоб ми робили ремонт за свій рахунок, бо в бюджеті немає грошей. А потім нам щось відшкодують, коли буде чим. Скільки на це чекати – хтозна», – доповнила Тамара Конон.

Як кажуть, порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих. Тож, недовго думаючи, власники вісьмох квартир склалися по тисячі гривень, закупили потрібну кількість черепиці і найняли фахівця, щоб її вклав. У суботу дах уже був майже повністю відремонтований.

Звісно, відповідальність за стан свого житла насамперед несуть його власники. До того ж, імовірно, їм пощастило, що ремонт обійшовся у таку ще відносно невелику суму. З іншого боку, дивує позиція органів влади і ЖЕКу. Невже в бюджеті не знайшлось хоча б третини потрібної на ремонт суми, аби допомогти людям?

По коментар із цього приводу звернулись до селищної ради. На телефонний дзвінок відповіла секретар Світлана Пастушенко.

Вона пояснила, що всі виплати здійснюються відповідно до програм.

«Програма з надання матеріальної допомоги населенню внаслідок стихійного лиха в Сосницькій селищній раді станом на сьогодні не прийнята. До того ж, будинок по вулиці Щорса не застрахований, і ОСББ там не створене. Поки що селищний голова у відпустці, але в п’ятницю він мені зателефонував і сказав створити комісію. Адже в Сосниці зірвало дах на кількох будинках. Комісія їх усі об’їхала і склала відповідні акти. Питання про надання матеріальної допомоги неодмінно розглядатиметься. Це не буде швидко і, можливо, не в повному обсязі. Оскільки треба знайти резерви», – пояснила секретар селищної ради.

Однак є й радісна новина: за словами Світлани Пастушенко, компенсацію люди отримають цьогоріч.

Чим завершиться ця історія, поки що невідомо, але ЧЕline обов’язково все проконтролює.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button