Надзвичайні події

У Сосницькій громаді через негоду зруйновано не тільки дах дитсадка

Цьогорічне свято Старого Нового року залишило в пам’яті не лише приємні моменти. Через сильні поривчасті вітри села в кількох громадах Чернігівщини сиділи без світла. Але це дрібниці, порівняно з суттєвими збитками, які підраховують у деяких громадах. Зокрема, в Сосниці шквальний вітер зруйнував покрівлю дитячого садка «Сонечко», реконструкцію якого провели у 2019 році.

Наразі найголовніше те, що ніхто з людей не постраждав і не зазнав травмувань через стихію. А дах дитсадка доведеться відновлювати. Між тим, ще не зрозуміло, коли та за чий рахунок.

«Ситуація така: садочок тимчасово не працює, завтра чекаємо судових експертів, будівельників, які скажуть нам, чому так трапилося, що дах з’їхав, хто в цьому винен. Чи будівельники, які виконували роботи, чи погода. Тож достеменно поки що сказати нічого не можу. Приблизні збитки – в межах двох мільйонів гривень.

Що робити надалі? Відновлювати. Щоправда, за чий рахунок? Наразі це питання відкрите. Якщо вина будівельників, то вони будуть усе відбудовувати за свій рахунок. Якщо все сталося через негоду, можливо, будемо шукати підтримки держави у вирішенні цього питання», – у коментарі для ЧЕline зазначив голова Сосницької громади Андрій Портний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівському музеї прикрасили ялинки, як у давнину

За словами очільника громади, про терміни відновлення даху садочка ще говорити зарано. Бо немає жодних рішень.

Дітей же, які відвідували дитсадок «Сонечко», а їх за списком 80, тимчасово перевели до іншого дитсадка – «Калинка».

Окрім пошкодження дитсадка, негода наробила іншої шкоди в громаді, на щастя, в менших масштабах.

«Невеликі пошкодження по старостатах. В одних дерева попадали, в інших дроти обірвані, десь інтернет, електропостачання. По-різному. І з дахами теж неприємності є. Це стосується приватних будинків, підприємств, місцевих аграріїв. Але це не такі критичні пошкодження, яких зазнав дитсадок», – повідомив Андрій Портний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button