Надзвичайні події

Упродовж доби на Чернігівщині виникло 77 пожеж: одна людина загинула (Фото)

Упродовж минулої доби на Чернігівщині внаслідок спалювання громадянами сміття, залишків сухої рослинності, необережного поводження з вогнем у побуті та під час перебування на відкритих територіях виникло 77 пожеж, з яких 16 зареєстровано у житловому секторі. Вогнем знищено 14 та пошкоджено 13 споруд різного призначення. Площа, пройдена вогнем на відкритих територіях, склала понад 132 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смог на вулицях Чернігова: надзвичайники розповіли причину

5 квітня о 15:20 до Служби порятунку «101» у Ніжинському районі надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на площі 2 га поблизу с. Велика Кошелівка. На місце події оперативно прибуло відділення 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру та місцеві вогнеборці. Спільними діями о 16:15 пожежу локалізовано, а о 17:56 остаточно ліквідовано. На місці пожежі рятувальниками було виявлено обгоріле тіло жінки, 1939 р.н. Скоріш за все, під час спроб загасити пожежу, від небезпечних продуктів горіння вона знепритомніла і загинула у вогні. Того ж дня, за аналогічних обставин у с. Черняхівка цього ж району, під час пожежі на присадибній ділянці 80-річна господарка отримала опіки ІІ-ІІІ ступеню 40% тіла та була госпіталізована до Ніжинської центральної районної лікарні.

Продовжуються заходи з ліквідації пожежі торфу поблизу с. Ковпита Чернігівського району на загальній площі 4,5 га. Станом на 8:00 6 квітня площу пожежі зменшено до 2,2 га. Гасіння триває. На ліквідацію пожежі від обласного Управління ДСНС залучено 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки, 2 мотопомпи та 9 чоловік особового складу.

У ДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button