Надзвичайні події

Упродовж минулої доби рятувальники Чернігівщини ліквідували 6 пожеж у природних екосистемах

За минулу добу підрозділи Головного управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували шість загорянь у природних екологічних системах. Їх спричинило необережне поводження громадян із вогнем. Загальна площа, пройдена вогнем, налічує понад 7 га відкритих територій. На щастя, жертв і постраждалих немає.

Також хотілося б нагадати, що з 4 березня 2021 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки» від 3 лютого 2021 року №1187-IX, що передбачає підвищення штрафів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на проспекті Миру сталася пожежа у багатоповерхівці

Так, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (стаття 175 КУпАП) передбачає покарання від 1700 до 3400 гривень для громадян і від 3400 до 5100 гривень для посадових осіб;

здійснення підприємством господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки (стаття 175-2 КУпАП) – від 1700 до 5100 гривень для суб’єктів підприємницької діяльності.

знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі (стаття 77 КУпАП) – від 1530 до 4590 гривень для громадян і на посадових осіб від 4590 до 15 300 гривень.

за випалювання рослинності або її залишків (стаття 77-1 КУпАП) – від 3060 до 6120 гривень для громадян і на посадових осіб – від 15300 до 21 420 гривень.

У зв’язку з цим рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до населення з наполегливим проханням не спалювати сміття й суху рослинність, дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у житловому секторі, під час перебування в лісових масивах, на відкритих територіях і біля торфовищ.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button