Надзвичайні події

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 14 пожеж: врятовано двох осіб (Фото)

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникли 14 пожеж, із яких 1 – на об’єкті, 3 – в житловому секторі громадян, 1 – на транспорті, 8 – у природних екологічних системах та 1 – інша. Їхніми причинами стало необережне поводження з вогнем, необережність під час куріння та підпал. Під час гасіння врятовано двох осіб. Вогнем пошкоджено 3 будівлі, 1 автомобіль, площа, пройдена вогнем у природних екологічних системах, становила майже 11 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові сталася пожежа в квартирі п’ятиповерхівки

Так, 4 травня о 17:25 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України в Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир триповерхового житлового будинку по вул. 1-го Травня, 175, що в обласному центрі.

За викликом на місце події оперативно прибули три відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста, на 2-х автоцистернах та автодрабині. На цей час у квартирі та на балконі першого поверху відбувалося горіння, а в помешканні та на сходовому майданчику спостерігалося щільне задимлення. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання та зору зайшли у квартиру, відшукали та вивели на свіже повітря 59-річних господаря помешкання і його дружину, які самостійно не могли покинути небезпечну зону. Постраждалих передали медичним працівникам, але від госпіталізації вони відмовилися. Одночасно з цим надзвичайники проводили евакуацію мешканців з 2-го та 3-го поверхів. Спільними діями вогнеборці о 17:40 пожежу локалізували та о 17:55 остаточно ліквідували. Вогнем знищено балконну раму, пошкоджено облицювання стін і стелі на площі 18 кв. м, холодильник, мікрохвильову піч та домашні речі. Імовірною причиною пожежі стала необережність господаря під час куріння.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button