Надзвичайні події

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 6 пожеж

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 6 пожеж, з яких 2 у приватному житловому секторі громадян, 3 в природних екологічних системах та 1 інша. Їх причинами послужило коротке замикання електромережі та необережність громадян у поводженні з вогнем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівській п’ятиповерхівці сталася пожежа

Так, 5 травня о 09:20 до Служби порятунку «101» у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку по вул. В. Прохорського, що у с. Щуча Гребля. Загорання виявили сусіди й одразу ж викликали вогнеборців. До місця події оперативно прибули відділення 13-го Державного пожежно-рятувального посту селища Парафіївка та місцева пожежна команда селища Дмитрівка. Спільними діями вогнеборців о 09:50 пожежу було локалізовано, а о 10:40 остаточно ліквідовано, не допущено розповсюдженню полум’я на поруч розташовані господарські будівлі. Ймовірно, причиною виникнення пожежі послужило коротке замикання електромережі.

З аналогічної причини о 18:50 виникла пожежа у житловому будинку по 2-й пров. 1-го Травня в райцентрі Прилуки. Про займання Службу порятунку повідомила випадкова перехожа. До місця події оперативно було направлено два відділення 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста у складі 6 чоловік особового складу та 2 одиниць спецтехніки. Рятувальники о 19:07 пожежу локалізували, а о 19:55 остаточно ліквідували. Вогнем пошкоджено перекриття та облицювання стін будинку, речі домашнього вжитку. На щастя, в обох випадках жертв та постраждалих немає.

Рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до громадян з наполегливим проханням слідкувати за станом та справністю електромережі, не перевантажувати її, дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та поблизу торфовищ.

У ДСНС України у Чернігівській області 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button