Надзвичайні події

Увага: погіршення погодних умов на Чернігівщині

На Чернігівщині 3-5 січня очікується погіршення погодних умов. За повідомленням обласного гідрометцентру, передбачається коливання температури від -1 до -15, опади у вигляді снігу (в тому числі й мокрого), пориви вітру, утворення ожеледиці на покритті автомобільних доріг.

Відтак, водії мають бути особливо уважними та обережними за таких метеоумов. Варто обирати безпечну швидкість руху, уникати різких маневрів, тримати дистанцію з іншими транспортними засобами. Особлива увага – на рух по естакадах, мостах та шляхопроводах: саме на цих ділянках виникнення ожеледиці найбільш імовірне.

Обов’язково – використання зимових шин з нормальними протекторами. При низьких температурах матеріал літніх шин втрачає зчіпні властивості, і водієві стає набагато важче керувати автомобілем.

Важливо регулярно перевіряти гальмівну систему, роботу зовнішніх світлових приладів, стан склоочисників, а також функціональність системи обігріву та охолодження автомобіля.

Водіям фур рекомендується мати на осінньо-зимовий період ланцюги протиковзання, які слід використовувати для проїзду ділянок доріг з крутим підйомом та спуском.

Щодо стану проїзду автомобільними дорогами загального користування державного значення необхідно звертатися на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.

За повідомленням Служби відновлення

та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button