Надзвичайні події

В Ічнянському районі обстежили вже понад 3500 будівель

Робочі групи вже обстежили 3529 будівель в Ічнянському районі Чернігівської області. Обстеження продовжується. Про це повідомив прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій, передає УНН.

«Робочими групами продовжується проведення комісійних обстежень житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Обстежено 3529 об’єктів із 9713 (36,3%)», – йдеться в повідомленні.

Станом на 14:00 авіація ДСНС здійснила розвідку технічної території арсеналу. Два пожежні літаки АН-32П провели шість скидів води, а саме 48 тон, в межах арсеналу. Всього з початку робіт здійснили 129 скидів води – 750 тон.

Піротехнічні підрозділи відпрацювали сім заявок, а з початку залучення – 238 заявок. З початку залучення спеціалісти перевірили та очистили від вибухонебезпечних предметів 21 населений пункт.

Крім того, для забезпечення публічного порядку у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони ураження, патрулюють правоохоронці. До цього залучили 15 спільних патрулів Нацполіції та Нацгвардії, а саме 10 автомобільних та п’ять піших. Також встановили чотири пости на основних під’їзних шляхах до зони НС.

Зазначено, що у двох медзакладах міста Прилуки та смт Парафіївка залишається 91 особа евакуйованих громадян, серед яких одна дитина.

Залишаються відключеними від газопостачання 3737 абонентів у восьми населених пунктах: місто Ічня, село Гмирянка, село Іржавець, село Гужівка, село Рожнівка, село Крупичполе, село Бурімка, село Максимівка. Нині проводяться роботи по підключенню газу цим населеним пунктам.

Ще статті по темі

Back to top button